• Vragen? (033) 299 0502
  • Lorentzweg 2a, Bunschoten
  • Vrijblijvend kennismaken

    Vrijblijvend kennismaken

Duurzaamheid

FRESKO = DUURZAAM

Een koelinstallatie op basis van CO2 is efficiënt en duurzaam. Het is mogelijk om volledig van het gas af te stappen op het gebied van koeltechniek. Vol gas van het gas af, zeggen wij dan. Maar waarom kiezen voor CO2? En wat heb jij aan dit type koelsysteem in jouw bedrijf?

1. Milieuvriendelijkheid: CO2, ook wel koolstofdioxide, is een natuurlijk koudemiddel dat niet bijdraagt aan een versterkt broeikaseffect. Het veroorzaakt geen schade aan de leefomgeving. Hierdoor is het een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische koudemiddelen die je aantreft in traditionele koelsystemen.

2. Hoge energie-efficiëntie: CO2-koelsystemen hebben een hoge energie-efficiëntie en kunnen tot 20% energiebesparing opleveren in vergelijking met traditionele koelsystemen. Dit komt omdat CO2 een hogere warmteoverdracht heeft dan andere koudemiddelen.

3. Betrouw: CO2 is een stabiel koudemiddel: het is niet ontvlambaar en kan een hoog drukniveau aan. Hierdoor is het veiliger en betrouwbaarder dan sommige andere koudemiddelen.

4. Flexibiliteit: CO2-systemen zijn uitermate geschikt voor toepassing in commerciële koeling, airconditioning en industriële processen.

5. Kostenbesparing: Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij traditionele koelsystemen, zijn CO2-systemen op de lange termijn kostenbesparend. Dat is vanwege de hogere energie-efficiëntie en lagere onderhoudskosten.

Als een CO2-koelinstallatie aansluit bij jouw bedrijfsdoelen dan wil je werken met een betrouwbare leverancier die ervaring heeft met deze systemen. Wij helpen bij het kiezen van het juiste systeem voor jouw specifieke toepassing. Natuurlijk informeren we ook over de voordelen en kostenbesparingen die het oplevert.

UW PARTNER IN KOELTECHNIEK

Wil je zelf eens de warme belangstelling, mogelijkheden en service van Fresko ervaren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

NEEM CONTACT OP

Initial Stage

MODERNSTE TECHNIEKEN

De ontwikkelingen in koeltechniek en klimaatbeheersing gaan snel. Wij leiden ons team voortdurend op. Zo profiteer jij constant van de nieuwste ontwikkelingen.

Initial Stage

PERSOONLIJK

Van een airco-unit tot grote koelinstallaties voor de voedingsindustrie. Bij Fresko krijgt uw project onze warme en deskundige aandacht!

Initial Stage

MAATWERK

Is er geen geschikt af-fabriek product leverbaar? Wij leveren maatwerk oplossingen, van koelapparatuur tot bedieningsprogramma’s.

ONZE KLANTEN